x
Zapomenuté heslo
Předplatné

Z Havířova na Ibizu. Byznys je hlavně hra, říká Jiří Stabla

Podnikání na konopné vlně

16.05.2017 / Roman Peterka
Původně se vyučil v oboru kuchař-číšník, v kuchyni ale nikdy nepracoval a jako číšník po place také neběhal. Místo toho se věnoval svému velkému koníčku, taneční hudbě, a stal se jedním z předních českých DJ´s. Většinu roku teď žije v ráji taneční hudby, na Ibize, a coby DJ NUFF tu má i svůj pořad v nejvlivnějším tanečním rádiu světa, Ibiza Global Radio. A vedle toho ještě rozjel byznys s konopím.
Sám Jiří Stabla je velkým propagátorem konopí a jeho legalizace. Založil firmu Carun, která vyrábí kosmetické produkty, léčivé masti, doplňky stravy a další produkty, jejichž podstatnou složkou je konopí. Byl tím, kdo v Česku zaregistroval první zdravotnický přípravek z konopí. Postupem času vybudoval kolem Carunu síť konopných lékáren, která se rozrostla i za hranice České republiky, konopnou lékárnu mají i v Anglii nebo v USA. Dnes tak Jiří Stabla z Ibizy řídí poměrně rozsáhlý byznys – navíc byznys, který je neustále vlivem obecného povědomí o konopí jako o droze tak trochu na hraně. „Samozřejmě že pokud zacházíte s konopím, neustále vám úřady házejí klacky pod nohy. Boj s byrokracií trvá, na to je nutné být připraven,“ říká Jiří Stabla alias DJ Nuff.

Co vás přivedlo na učební obor kuchař-číšník?

Částečně to bylo způsobené tím, že v Havířově, odkud jsem, nic moc nebylo. Pokud člověk chtěl jít někam, aby to neměl na praxi chodit někam daleko, měl na výběr automechanika nebo kuchaře. Navíc mě vždycky zajímal zdravý životní styl, protože jsem boxoval a dělal i další sporty a věděl jsem, že i strava je důležitý faktor, který ovlivňuje sportovní výkon. Takže když jsem se rozhodoval, co po základní škole dál, padla volba na kuchaře. Původně jsem chtěl jít na hotelovku, to už bych ale musel celkem daleko dojíždět a to se mi nehodilo (smích). Já ale už v době, kdy jsem vylezl z deváté třídy, jsem čuchl k dýdžejingu, sháněl jsem muziku, vyráběl jsem si s nůžkama z magnetofonových pásek dýdžejské sety. A myslel jsem si, že to zaměření kuchař-číšník bude mít blízko k tomu, co...
...
Pokračování článku pouze pro předplatitele.
Staňte se členy klubu MontyRich a získejte přístup k exkluzivnímu byznysovému obsahu
Pošlete to dál

Přečtěte si také

Zaměstnáváme patnáct tisíc lidí po celém světě, ale nejsme centralizovaná korporace, říká šéf Uberu pro náš region

Robbie Khazzam nejen o konkurenci

Článek

Martin Kasa: Kdo to myslí s loajalitou svých klientů vážně, má věrnostní klub

Článek

Hledali kvalitní maso, nakonec si pořídili vlastní řeznictví

Jak vášeň pro gastronomii přetavit ve fungující byznys

Článek

Dámská success story: Od brigády v call centru k ředitelské židli AAA Auto

Článek
Chcete odemknout všechny články? Pořiďte si předplatné
+ výběr knihy v hodnotě 890 Kč jako dárek
Koupit předplatné

Franchisingová příležitost: Otevření finanční pobočky

Článek

Ochranné známky: Chráním své podnikání správně?

Podnikatelé stále podceňují význam ochranných známek.

Článek
Další články z rubriky Rozhovory