x
Zapomenuté heslo
Předplatné

Přihlašte se do svého profilu, abyste si mohli MontyRich užívat naplno

Zapomenuté heslo

Ještě nemáte svůj účet? Zaregistrujte se

Zapomenuté heslo

Hledali kvalitní maso, nakonec si pořídili vlastní řeznictví

Jak vášeň pro gastronomii přetavit ve fungující byznys

25.10.2017 / Roman Peterka
Tak dlouho hledali dodavatele kvalitního masa, až si otevřeli řeznictví. I tak by se dal v hodně velké zkratce shrnout příběh o založení projektu s názvem Mikrofarma. Výsledkem je kombinace zrárny, bourárny, e-shopu s rozvozem, prodejny farmářského masa a řeznického bistra. Zkrátka všeho, co je potřeba, aby se maso od farmáře dostalo ke koncovému zákazníkovi.

Získejte přístup k exkluzivnímu byznysovému obsahu

MontyRich předplatné

+ kniha v hodnotě 890 Kč zdarma

Základem je sázka na kvalitní maso z malých chovů – hovězí z dobytka pasoucího se volně na pastvinách, vepřové z farmářských vepříků, bio jehněčí z Bílých Karpat nebo kuřata z volného chovu. A také na jeho poctivé zpracování – hovězí tu zraje ve visu pět až sedm týdnů. Ke každému masu připojují „rodokmen“ s informacemi o způsobu chovu, době zrání a všem dalším, co by mohlo zákazníka u masa, které do sebe cpe, zajímat.

Ani jeden ze zakladatelů Mikrofarmy přitom není řezník. To, jak se ukazuje, nemusí být ale v případě gastronomického projektu, postaveného právě na nabídce kvalitního a perfektně připraveného masa, vůbec na překážku. Důležité je mít zápal pro věc a vědět, co chci vytvořit. „Na úplném počátku byla společná láska k dobrému jídlu a pití, zejména k vínu. Ač všichni v Mikrofarmě zainteresovaní jsou profesně ze zcela odlišných oborů - oba majitelé jsou lékaři, vášeň pro gastronomii máme společnou,“ říká spolumajitelka Mikrofarmy a manželka jednoho ze zakladatelů (lékaře Martina Kuncka, jednatele společnosti B. Braun Avitum, která se zabývá provozováním dialyzačních středisek) Michaela Kuncek.

Jak celá myšlenka vznikla?

S manželem Martinem Kunckem již 10 let vlastníme v Brně restauraci La Bouchée, jejíž koncept je celé ty roky stejný - inspirace francouzskou domácí kuchyní, vaříme z kvalitních a čerstvých surovin, které jsou převážně lokální, jídelní lístek měníme čtyřikrát do roka podle sezony. To s sebou samozřejmě nese i stálé vyhledávání dodavatelů, kteří jsou schopni nabídnout požadované produkty. A právě u masa to byl mnohdy dost velký oříšek. Před nějakou...

...
Pokračování článku pouze pro předplatitele.
Staňte se členy klubu MontyRich a získejte přístup k exkluzivnímu byznysovému obsahu
Pošlete to dál

Přečtěte si také

Staňte se obchodníkem magazínu MontyRich!

Pojďte s námi měnit svět

Článek

Jak vybrat toho nejlepšího kandidáta na pracovní pozici? Nastavte priority

Aneb vědět, co je pro vás nejdůležitější

Článek

Chcete vydělávat na zákaznících pořád dokola? Dělejte to jako Harley-Davidson

To není motorka, to je chopper, baby

Článek

Nejlepší podnikatelská konference roku už za pár dní v Praze!

MontyRich: Building Better Business

Článek
Chcete odemknout všechny články? Pořiďte si předplatné
+ výběr knihy v hodnotě 890 Kč jako dárek
Koupit předplatné

Start-up versus korporát

Aneb věřit mladým vizionářům či spoléhat na osvědčené

Článek

Tajemství efektivní pracovní porady aneb přestaňte ztrácet svůj čas

Bez efektivních porad nemůže byznys fungovat

Článek
Další články z rubriky Podnikání